Vi erbjuder även ett sortiment av traditionell stålbalk

Utöver vårt gedigna sortiment av lättbalk och stålprofiler så kan vi även vara behjälpliga med materialleveranser av traditionell stålbalk och handelsstål.

Gedigen erfarenhet och kunskap om stålbalk

Hos oss finner du ett stort sortiment inom området stål och våra kunniga säljare finns redo på telefon eller e-post för att svara på alla era frågor och önskemål. Kontakta oss redan idag för en offert, vi har som mål att alltid svara dig samma dag och vi har ett stort sortiment av lagerförd balk, även i de fall som vi inte har just din önskade stålbalk på lager så kan vi oftast leverera ut redan inom fem arbetsdagar.

Olika typer av stålbalk

Stålbalk är en samlad benämning för stålprofiler vars syfte är att exempelvis bära last i konstruktioner av olika slag. Vår stålbalk är utmärkt att använda för att exempelvis förstärka bjälklag med mera. Stålbalk delas vanligtvis in i några olika benämningar beroende på stålbalkens utformning, dessa är H-balk, I-Balk och U-balk. Nedan har vi listat några vanligt förekommande varianter som vi kan vara behjälpliga med. Oavsett ert behov så har vi garanterat en lämplig stålbalk för att stilla ert behov. Kontakta oss via kontaktformuläret, länk till kontaktsidan finner du längst ner på denna sida.

Galvaniserad stålbalk

All stålbalk kan fås i varmförzinkat material. En galvad balk är lämplig för både inhomus samt utomhusbruk och rostar inte.

KKR-profiler

Stålbalk i form av KKR/VKR-profiler är hålprofiler i kvadratiska eller rektangulära mått. Finns i både kallformat och varmformat utförande, med eller utan sömmar.

HEA/HEB balk

En stålbalk med förhållandevis låg höjd som ofta används vid avväxlingar i huskonstruktioner. Utformad som ett liggande H. Skillnaden mellan HEA och HEB balk ligger i styrkan. HEB balken har ett tjockare liv och lämpar sig således bättre till något tyngre formkonstruktioner. H-balk är perfekt både för "gör det själv" projekt och för proffs.

IPE Balk / I-Balk

En varmvalsad stålbalk med god bärighet och låg vikt, Används vanligen i exempelvis takkonstruktioner

UPE Balk

En vanligt förekommande stålbalk som kan fås i en mängd olika dimensioner. En utmärkt balk för både gör det själv projekt och proffs. Smidig balk att kapa.

Kontakt

Oavsett era behov så är ni varmt välkomna att kontakta våra erfarna säljare, vi kan leverera stålbalk i de flesta vanligt förekommande utföranden i både obehandlat och varmförzinkat stål till förmånliga priser och korta leveranstider.

Kontakta Oss